Пилешки бутчета с гъбен сос и див лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки бутчета с гъбен сос и див лук
Пилешки бутчета с гъбен сос и див лук
admin
Добавена от: admin
17495
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 големи пилешки бутчета с кожата (общо около 800 грама)
3/4 ч. л. сол
3/4 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. ч. накълцан кромид лук
1 1/2 с. л. едро нарязан чесън
3 ч. ч. измити и нарязани печурки
1/3 ч. ч. сухо бяло вино
1 с. л. нарязан див лук за украса

Поръсете бутчетата с 1/2 ч. л. сол и черен пипер и ги подредете с кожата надолу в тефлонов тиган. Похлупете и гответе на силен котлон. Когато зацвъртят, намалете температурата и пържете още 16-18 мин. Прехвърлете ги върху плато в предварително загрята до 170 градуса фурна, а в тигана оставете само 2 с. л. от соса. Добавете му лука, чесъна, гъбите и виното и задушете на силен огън около 3 мин. Подправете соса с останалата сол и черен пипер. Сипете от него в затоплени чинии. Сложете бутчетата в средата, полейте с останалата част от соса, поръсете с див лук и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft