Рецепти за вкусни ястия от Иван Звездев

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки шишчета с праз и бекон
417965

Пилешки шишчета с праз и бекон

4 порции

Продукти

24 лентички шарен бекон
500 г пилешки гърди /бон филе/
2 стръка праз лук

За соса

6 с.л. соев сос
6 с.л. сладко бяло вино
1 с.л. захар
джинджифил или бял пипер по желание

Приготвяне

1. Разрязваме пилешките гърди по дължина, за да се получат по-тънки филийки, след което нарязваме на ивички.
2. Приготвяме соса. В купа смесваме съставките, разбъркваме и по желание добавяме джинджифил или бял пипер.
3. Завиваме натопено в сос пилешко късче в лентичка от бекона, като се стараем да пристегнем добре. Така навиваме цялото месо. Нарязваме праза с дължината на месните рулца. Набождаме на всяко шишче три рулца, а между тях поставяме по парче праз лук. Печем на умерено затоплена скара по 7-8 мин. от всяка страна, като периодично намазваме с маринатата.  

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft