Пилешко руло със спанак и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко руло със спанак и гъби
Пилешко руло със спанак и гъби
admin
Добавена от: admin
24696
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет многолистно тесто
2 бр. пилешки гърди
3 резена бекон
300 г изчистен спанак
300 г гъби
1 кафена чашка настърган кашкавал
1 глава лук
100 мл заквасена сметана
2 супени лъжици горчица
1 жълтък
50 г масло
сол и черен пипер

Измийте добре спанака и гъбите. Нарежете спанака на едро, а гъбите на тънки резени. Обелете и нарежете лука на тънко. В дълбок тиган разтопете маслото и сложете гъбите, лука и спанака да се задушават 15 минути на слаб огън.
Разрежете пилешките гърди на две, така че да получите 6 тънки шницела. Запържете ги леко от двете страни. Подправете ги със сол и черен пипер. Оставете настрани.
Нарежете бекона на малки кубчета и ги прибавете към зеленчуците. Добавете и сметаната. Посолете със сол и черен пипер. Оставете сместа да къкри още 10 минути, като разбърквате периодично.
Разстелете тестото на голяма кора. Намажете я с горчицата, разпределете в средата половината зеленчукова смес и поръсете с кашкавала. Подредете отгоре пилешките шницели и върху тях сипете останалата зеленчукова смес.
Прихлупете тестото и залепете краищата с малко вода.
Намажете с жълтъка, разбит с малко вода.
Печете около 1 час във фурната, на 180 градуса.
Изчакайте да поизстине и нарежете на дебели резени. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft