Пирожки с месна плънка

вход през zajenata.bg
Пирожки с месна плънка
admin
Добавена от: admin
35674
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пирожките:
500 гр брашно
2 с.л. олио
1/2 пакетче суха мая
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка захар и сол

За плънката:
300 гр кайма
1 глава кромид лук
1-2 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. майорана
черен пипер на вкус
щипка чубрица
1 жълтък

Маята се разтваря в хладката вода с щипка сол, захар и 2-3 с.л. брашно и се оставя да шупне. Брашното се пресява в голяма купа и се добавя шупналата закваска. Замесва се меко, еластично тесто. Ако е необходимо се добавя още малко брашно, като накрая се добавя и олиото. Тестото се загъва с кърпа и се оставя да втаса около 1 час.
Плънката се приготвя, като нарязаният на ситно лук и чесън се задушават до златисто с 1 с.л. олио, след което се добавят каймата и доматеното пюре (или домат нарязан на ситно). Когато каймата се запържи, се овкусява с майорана, чубрица и черен пипер. Тестото се разточва върху набрашнен плот на лист с дебелина около 3 мм и се изразват кръгчета с водна чаша или кръгла формичка. Във всяко кръгче се слага част от плънката и се прегъва на две, образува се полумесец, като краишата се притискат с вилица. Подреждат се в намаслена и набрашнена тава за печене, като се оставя разстояние между пирожките. Намазват се с разбит жълтък и се оставят за 30 мин да втасат.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до златисто, до готовност. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft