Пита с пиле, сметана и гъби

вход през zajenata.bg
Пита с пиле, сметана и гъби
admin
Добавена от: admin
9502
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. пресни гъби
300 гр. бяло месо от пиле
1 чаена лъжичка горчица
2 опаковки бутер тесто
2 яйца
1 морков
50 гр. варена царевица
1 скилидка чесън
100 мл. бяло вино
копър
олио
сол и черен пипер

Нарежете пилешкото месо на кубчета и го подправете го със сол, черен пипер и горчица. В загрят тиган на умерен огън сложете да се загрее малко масло. Нарежете ситно лука и го запържете, а щом омекне, добавете гъбите и нарязания морков и подправете.

В тигана добавете кубчетата пилешко месо, а когато месото побелее, налейте виното и оставете да къкри, докато виното се изпари. Гответе около 1 час, а при необходимост добавете малко вода. След като месото се изпържи, дръпнете тигана от огъня. Добавете варената царевица и разбъркайте.

Първия лист бутер тесто разточете и изрежете от него отделете 4 кръга. Върху всеки от кръговете разпределете плънката от пилешко месо. Краищата намажете с разбито яйце. Вторият лист тесто също разточете и нарежете на 4 еднакви кръга. Покрийте всеки кръг с плънка с празен кръг. Притиснете добре краищата на тестото, за да не изтече плънката при печене. От останалата част от тестото изрежете форми по желание и с тях украсете питките. Накрая намажете всяка питка с разбит жълтък. Подредете ги в тавичка, която предварително сте намазали с масло. Печете във фурна, загрята на 220 градуса, около 30 минути. Щом са готови, направете малък отвор на повърхността на всяка питка и полейте с малко разбита заквасена сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft