Пица с кори за баница
27 Февруари 2012
99852
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 гр. домати
50 гр. лук кромид
1 ск. чесън стар
200 гр. кори за баница
20 мл. олио
50 гр. масло
Обелете чесъна, запържете го леко в олиото и го нарежете наситно. Прибавете 4 обелени и накълцани домата, ким, смлян черен пипер и сол на вкус. Оставете ги да поврят 15 минути, като разбърквате от време на време. Намаслете тава за печене, наредете в нея корите една върху друга, като пръскате всяка с разтопено масло (без горната). Изрежете стърчащите краища. Сложете ги да се запекат във фурната на 200 градуса. Изсипете готовия доматен сос, а отгоре наредете останалите домати - обелени, изчистени от семките и нарязани на резени. Посолете, поръсете с риган и печете 8 минути. По желание може да поръсите отгоре с настъргано сирене или кашкавал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари