Пиян чийзкейк

вход през zajenata.bg
Пиян чийзкейк
admin
Добавена от: admin
12751
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
300 гр. бисквити (чаени бисквити, бисквити с масло или пълнени като Oreo или подобни)

4-5 супени лъжици масло или 100 грама. разтопено

Крем:
800 гр. крема сирене

6 яйца
200 гр. захар
3 супени лъжици грис
1 супена лъжица екстракт от ванилия

Пияни праскови:

3 големи праскови или нектарини (зрели)
100 мл. ликьор (по желание)
1 супена лъжица захар
0,5 с.л. нишесте

Загрейте фурната на 160 градуса. Смелете или счукайте бисквитите. Добавете разтопеното масло, разбъркайте сместа, за да получите нещо подобно на мокър пясък. След това я изсипете в предварително намазнена форма или тава (с диаметър около 26 см.). Печете 10 минути, докато бисквитите се зачервят.
Разбийте жълтъците със захарта. Добавете ванилията. В сместа разбъркайте и крема сиренето, добавете гриса и отново разбъркайте. Разбийте белтъците на гъст сняг и внимателно ги добавете към сместа със сиренето. Изсипете крема върху основата и печете 45 минути на 180 градуса. Оставете да се охлади.
Прасковите нарежете на парченца (не е нужно да ги белите). Прибавете ликьора и поръсете със захар. Загрейте сместа, така че алкохолът да се изпари и прасковите да омекнат. Щом това стане, дръпнете сместа от огъня и в отделен съд излейте отделения от прасковите сок. В него разбийте нишестето, излейте го върху прасковите и след това върнете на огъня и варете, за да се сгъсти. Залейте със сместа сладкиша. Оставете да се охлади и се насладете на красивия и вкусен десерт!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft