Плодов кейк с козуначено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Плодов кейк с козуначено тесто
Плодов кейк с козуначено тесто
admin
Добавена от: admin
18755
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500г брашно
30г мая
130мл прясно мляко
130г захар
150г масло
1 супена лъжица настъргана кора от лимон или портокал
щипка индийско орехче
щипка сол
4 яйца
500г праскови
40г бадеми
пудра захар

Сипете брашното в купа, като в средата направите кладенче. Натрошете маята в леко затоплено прясно мляко, прибавете 1 супена лъжица захар и малко брашно и разбъркайте. Сипете сместа в кладенчето, покрийте с кърпа и оставете на топло за 15 минути.
През това време разбийте на пяна – мазнината със захарта, лимоновата или портокалова кора, индийското орехче и солта. Прибавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато. Изсипете сместа в купата с брашното. Замесете меко тесто, докато започнат да се образуват мехури. Покрийте и го оставете на топло за около 30 минути.
Залейте прасковите с вряла вода, за да може им махнете кожата. Извадете костилките и ги нарежете на осминки. Кръгла кейкова форма намажете с масло. На дъното наредете ветрилообразно резенчета праскови, а между тях - обелените половинки бадеми. Поразтеглете тестото според кейковата форма и го загладете. Оставете го да почине на топло 20 минути.
Опечете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 35 минути.
След 25 минути покрийте с пергаментова хартия да не прегори. След като изстине, поръсете с пудра захар.

Сладкишът може да приготвите и с други плодове - кайсии, нектарини, круши, сливи и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft