Оформете брашното като кладенче, поръсете смлените ядки и добавете млякото, за да може да започнете да замесвате тестото. В процеса на месене добавете маслото и яйцето. Готовото тесто увийте в домакинско фолио и сложете за около час в хладилника. Докато го чакате да стегне, изберете дълбок съд, прибавете изварата, захарта, ванилията, настърганата кора от лимон, яйцата, сметаната и гриса. Разбъркайте хубаво, докато се получи еднородна смес. Пасирайте черешитеq като оставите няколко от тях целиq и добавете към получения крем. Още веднъж разбъркайте и оставете встрани. Намазнете тава за печене, разстелете тестото в нея и изсипете крема отгоре. Върху него разпределете заделените цели плодове, заедно с няколко резена от кивито за украсата, притиснете леко в крема. Печете сладкиша около час на 170 градуса в предварително загрята фурна. След като сладкишът изстине, извадете го от формата, украсете с нарязаното киви (може и други плодове - по желание) и поръсете с пудра захар.
Плодова пита с извара и грис
23 Февруари 2012
15484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари