Подправките- живот изпълнен с добро здраве!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Подправките- живот изпълнен с добро здраве!
9305
Подправките- живот изпълнен с добро здраве!

Подправките и билките могат да придадат невероятен вкус на всяко ястие, но също така имат и много ползи за здравето. С нарастващия интерес към „функционалната храна”, билките и подправките получават все по-голямо внимание, поради тяхната способност да намаляват възпаленията, риска от рак, болести на сърцето и пр.

други здравословни проблеми . Ето защо, специалистите съветват да не пренебрегваме тези натурални продукти, а да се възползваме възможно най-много от тяхното благотворно действие.

лечебните свойства на подправките

Босилек :

Босилекът има противовъзпалителни свойства , които могат да помогнат да предотвратят подуването и да облекчат болките, причинени от артрит. Той, също така, съдържа флавоноиди, които могат да предпазят клетките на човек от радиация и други вредни въздействия. Много е ефективен срещу инфекции, тъй като притежава антибактериални свойства.

Канела :

Тя има способността да лекува диабет. Изследванията показват, че канелата може да намали нивата на глюкоза в кръвта, да повиши инсулиновата чувствителност и да подобри липидния профил . Също така, нейния аромат стимулира мозъчната функция.

Магданоз :

Той е източник на витамини А,С и К. Също така, съдържа антиоксиданти и може да спомогне за оптимизиране здравето на сърцето .

Мента :

Ментата съдържа антиоксиданти и може да помогне за намаляване на риска от рак . Богата е на витамини А и C. Може да успокои разстроен стомах, киселини в стомаха и спомага за функционирането на храносмилателната система. И разбира се, ще освежи вашия дъх!

Кантарион :

Има противовъзпалителни свойства и е добър източник на желязо, магнезий и манган. Също така, успешно контролира кръвната захар и холестерола . Изследванията показват, че кантариона може да помогне в борбата с бактерията Салмонела .

Чесън :

Чесънът има противовъзпалително, антибактериално и антивирусно действие . Той може да намали холестерола и риска от рак. Съдържа витамини В6 и С, които се борят срещу сърдечно-съдови заболявания.

Червена и люта чушка :

Увеличаването на телесната температура или сърдечната честота, при поглъщане на чушка, се смята, че увеличава и стимулира метаболизма. Червените чушки съдържат капсаицин, който ускорява изразходването на енергия и увеличава окислението на липидите. Лютата чушка се бори с възпаленията и може да помогне за облекчаване на болка .

Джинджифил :

Много е полезен при стомашно-чревни проблеми и гадене . Предотвратява възпаления и болки, причинени от артрит. Играе потенциална роля в профилактиката на рака, тъй като има антиоксидантни свойства. Увеличава имунитета.

Куркума :

Особено популярна в борбата срещу рака, остео и ревматоиден артрит , болестта на Алцхаймер. Куркумата има силни антиоксидантни свойства.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft