Понички с Баварски крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Понички с Баварски крем
Понички с Баварски крем
admin
Добавена от: admin
36558
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. размекнато масло
4 с.л. захар
11 г (1 пакетче) суха мая
8 бр. жълтъци
4 ч.ч. брашно
олио (за пържене)
пудра захар за поръсване
За крема:
3 бр. жълтъци
100 мл подсладено кондензирано мляко (може и течна сметана)
400 мл прясно мляко
4 с.л. захар
3 с.л. брашно
100 г масло
1 ванилия
1-2 с.л. ром или есенция ром

Маята се разтваря в топлото мляко с една лъжица захар. Жълтъците се разбиват с останалата захар. От всички продукти се омесва меко тесто. Оставя се да втаса за поне 1 час на топло. Докато втасва тестото за поничките, можем да приготвим крема.
Половината прясно мляко + кондензираното мляко (или течната сметана) се слагат на котлона да заврат в дълбок съд. През това време се разбиват жълтъците с брашното, захарта, рома и остатъка от прясното мляко. Добавят се към топлата млечна смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона, добавя се ванилията и маслото и се оставя да изстине.
Втасалото вече тесто се разточва на лист с дебелина 1 см. Изрязват се понички с помощта на чаша с по-тънки стени или формичка. Пържат се в загрято олио до златисто. Изваждат се върху салфетка. Когато изстинат може да ги напълните с баварския крем, с помощта на шприц. Готовите понички наръсете с пудра захар или залейте с разтопен шоколад. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft