Портокалово масло с червени боровинки и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Портокалово масло с червени боровинки и орехи
Портокалово масло с червени боровинки и орехи
admin
Добавена от: admin
19680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша меко масло, солено
1/2 чаша фино нарязани сушени червени боровинки
2 с.л. настъргана портокалова кора (може да използвате и 3, по желание)
1 с.л. портокалов сок
1/3 чаша едри орехи (американски), запечени и накълцани на едро 

В малка купа смесете маслото, 2 с.л. нарязани боровинки, портокаловата кора и сок.
Върху равна повърхност поставете голямо парче хартия за печене (пергаментова хартия). С лъжица гребвайте от маслото и го поставяйте върху хартията, така че да се образува цилиндър с дебелина 2-2,5 см.
Прегънете единия край на хартията върху маслото и го увийте около или подпъхнете под маслената смес. С ръце загладете стените, така че да оформите равномерна дебелина на цилиндъра. Краищата на хартията усучете в противоположни посоки, за да затворите добре маслото. Замразете във фризер за 1 час.
След това отстранете хартията и оваляйте масленото пънче в останалите нарязани боровинки и орехи. Те ще залепнат по-добре, ако оставите маслото да омекне малко на стайна температура - за 15-20 минути. Увийте отново маслото в хартията и затворете краищата. Замразете за поне 4 часа. Поднесете маслото, нарязано на шайби. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft