Поръчахме трета порция - няма такава вкусотия! После издирих готвача и измолих рецептата -...
19 Октомври 2016
2287058
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако не сте запознати с индийската кухня , време е да го направите! Щастливи сме да ви представим рецептата за тези необичайно вкусни картофени рулца . Подобно на повечето ястия от Ведическата кухня , alupatry също е вегетарианска храна .
Букет от подправки прави обичайната картофена плънка необичайно вкусна, с феноменален аромат! А с добавянето на една специфична подправка - куркума - тестото получава апетитен златист цвят.
Картофени рула alupatry
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
- 100 мл вода
- 0.5 ч.л. сол
- 200 гр. брашно
- 1 супена лъжица растително масло
- щипка куркума на вкус (за цвят)
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
смлян джинджифил
1.5 ч.л. сусам
ПРИГОТВЯНЕ:
- Картофите се измиват добре и се варят с кожата. Оставят се да изстинат. Когато леко ги охладите, обелете и намачкайте картофите. Добавете нарязаните зеленчуци, сусама, солта, захарта и подправки на вкус, разбъркайте добре. Пълнежът е готов!
- Смесете брашното, куркумата, солта, водата и маслото. Замесете еластично тесто и го оставете за 30 минути.
- Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3-4 мм. Сложете отгоре охладената плънка, като я притиснете с ръка. Навийте на руло.
- Нарежете рулото на филийки с дебелина 1,5-2 см и ги наредете върху набрашнена повърхност.
- Загрейте в тиган 1-2 супени лъжици олио и изпържете рулата до златисто-кафяво.
За кратко време цяла планина от вкусното лакомство е готова. Alupatry може да се сервира като предястие или основно, при всички случаи ще стане хитът на вечерта!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари