Бъдни вечер традиция и трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Постен чомлек за Бъдни вечер
576792
Постен чомлек за Бъдни вечер

Постен чомлек за Бъдни вечер

Като основно ястие можете да приготвите постен чомлек.

Необходими продукти

1 кг малки лукчета
2 големи глави кромид лук
1 кафяна чашка олио
4 червени домата - пресни или от консерва
1 глава чесън
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
1 дафинов лист
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер, сол, чубрица
1 кафяна чашка червено вино

Приготовление

Нарежете на ситно големите глави лук и ги задушете в олиото.
Когато лукът стане златист, прибавете червените домати - обелени и настъргани, заедно с предварително обелените малки лукчета, нарязаните на ситно скилидки чесън, червения и черния пипер и дафиновия лист.

Прибавете към тези продукти и вода колкото те да бъдат покрити с течност. Налейте виното, посолете и прибавете стритата чубрица. Задушете продуктите на слаб огън.

Когато лукчетата омекнат, прибавете брашното. То трябва да е предварително препечено на сух тиган и размито с една кафяна чашка хладка вода. Задушете ястието още десетина минути.

Чомлекът става много по-вкусен, ако го сготвите в глинено гърне, а не в обикновена тенджера. Ястието е подходящо за вегетарианци и почитатели на ароматизираната кухня, заради различните подправки, които то съдържа. И в двата случая хората, на които го предлагате, трябва да бъдат с изключително здрава храносмилателна система. Кромидият лук и чесънът дразнят чувствителните стомаси, въпреки че на някои хора действат много добре.
 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft