Постна леща чорба

вход през zajenata.bg
Постна леща чорба
admin
Добавена от: admin
17180
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/4 чаши леща, накисната във вода
1 чаша нарязан лук
1/2 чаша нарязани моркови
1/2 чаша нарязани стръкове селъри (или същото количество целина)
2 скилидки чесън, смлян
1 люта чушка, на кубчета
1 чаша доматено пюре
4 чаши пилешки, пуешки или зеленчуков бульон
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. смлян кимион

зехтин (олио)
сол и черен пипер

Измийте добре лещата и я накиснете във вода за една нощ (8 часа).
Загрейте зехтина в тенджера. Когато се нагрее, сотирайте вътре лука, селърито и морковите. Когато зеленчуците поомекнат, добавете чесъна и отново задушете, докато пусне аромата си. Отцедете лещата и я добавете към зеленчуците. Прибавете и доматеното пюре и бульона и оставете цялата смес да заври. Намалете огъня, прибавете подправките и объркайте добре. Гответе ястието покрито за 45 минути - 1 час, докато лещата омекне. Опитайте на вкус и подправете още при необходимост.
Ако предпочитате сместа да е по-гъста, може да пюрирате част от зърната и зеленчуците в отделен съд, след което да ги върнете за още 15-тина минути към супата на бавен огън.
Поднесете с кисело мляко и пресни подправки, а може и с настърган кашкавал. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft