Рецепти за постни ястия

вход през zajenata.bg
776798

Постни лозови сърми

Продукти:

Постни лозови сърми

лозови листа (пресни или консервирани)
1 ч.ч. ориз
2-3 глави лук, нарязани на ситно
1 ч.ч. зехтин
2 с.л магданоз, нарязан на ситно
1 с.л. копър, нарязан на ситно
джоджен, сол, черен пипер
2-3 бр. лимони

приготвяне:

Измитите лозови листа се попарват във вряща вода. Лукът се запържва до зачервяване в 1/2 ч.ч. олио, прибавя се и оризът и се разбърква добре. Прибавят се 2 и 1/2 ч.ч. вода и всички подправки. Получената смес трябва да ври докато попие водата на умерен котлон. След това се слага по 1 лъжица от сместа на всеки лист и се завиват малки, стегнати сармички. Подреждат се плътно в тенджера и се прибавят олиото (другата половин чаша), още малко сол (по желание), гореща вода до покриване на сармичките и сока от лимоните. Покриват се с чиния и се варят докато останат на мазнина (поне 30 минути). Сервират се топли с яйчено-лимонов сос или студени, гарнирани с резенчета лимон.

 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12 13 14
постни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft