Поча - турски кифлички

вход през zajenata.bg
Поча - турски кифлички
admin
Добавена от: admin
76667
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши (от 200 мл) брашно
половин супена лъжица сол
лъжица суха мая (или половин кубче прясна мая)
1 яйце
четвърт чаша зехтин
четвърт чаша меко масло
четвърт чаша кисело мляко
половин чаша натрошено сирене
1 с.л. магданоз
1 с.л. копър
1 с.л. мащерка

Поча са вкусни турски соленки от рода на кифличките с микс от подправки, който се използва в плънката. Плънката може да се промени по желание.

В дълбок съд се смесват брашното, солта и маята. Добавят се маслото, белтъкът от яйцето, киселото мляко и зехтинът. Меси се меко тесто, което се оставя да се надигне на топло.

Подправките се накълцват ситно и се смесват.

Натрошеното сирене се смесва с подправките и с малко кисело мляко, така че да се получи кремообразна смес. По желание се добавя черен пипер или малко лют пипер.

Взема се топка от тестото (малко по-голяма от орех) и се разточва, като от едната страна се правят 2-3 разреза. В средата се поставя плънката и се сгъва така, че разрезите да дойдат от горната страна. Готовите кифлички се подреждат върху покрита с хартия за печене тава. Намазват се с разбит жълтък, смесен с малко масло или олио. Наръсват се със сусам или кимион. Пекат се на 200 градуса за около 15-20 минути.

Подправките може да бъдат пресни или сушени, с каквито разполагате. Ако са пресни е желателно да се накълцат на много ситно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft