Правила съм ги всякак, но така стават най-хрупкави и пикантни: Моята тайна рецепта за кисели краставички - редят се на опашка за нея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Правила съм ги всякак, но така стават най-хрупкави и пикантни: Моята тайна рецепта за кисели краставички - редят се на опашка за нея!
169208
Правила съм ги всякак, но така стават най-хрупкави и пикантни: Моята тайна рецепта за кисели краставички - редят се на опашка за нея!

Всеки ги прави за зимата. Тогава само отварящ и имаш перфектното хрупкаво лакомство - идеално с чаша ракийка в студеното време. Днес ви предлагаме да ги направите по тази рецепта, ако ги обичате леко пикантни и много хрупкави:

Продукти:

4 кг корнишони

1 чаша захар

1 чаша оцет

1 чаша олио

1 чаша вода

6 скилидки чесън

2 с.л.

горчица на прах

1 с.л. черен пипер

3 с.л. сол

Приготвяне:

  1. Нарежете краставичките надлъжно на 4 парчета.
  2. В отделна купа смесете захарта, солта, черния пипер и горчицата.
  3. Разбъркайте получената суха смес с краставичките. Добавете водата, олиото и оцета. Чесъна намачкайте през преса и го добавете към краставичките. Оставете всичко да престои 3-4 часа.
  4. Разпределете краставичките заедно с маринатата по буркани.
  5. Поставете бурканите в тенджера и ги стерилизирайте. Процедурата трябва да отнеме 15 минути от момента, когато водата заври.
  6. Затворете бурканите със стерилизираните капаци. След това обърнете бурканите с капака надолу и увийте в топло одеяло, за да се охладят бавно.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft