Праз на тиган с доматки

вход през zajenata.bg
Праз на тиган с доматки
admin
Добавена от: admin
20602
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 връзки праз
1 ч.ч. консервирани домати или доматен сок
1 ч.ч. бульон
1 глава лук – накълцана
1 стрък целина – нарязан
1 малка връзка магданоз – нарязана
1 щипка суха мащерка или риган
3 с.л. масло или олио
сол и черен пипер
2 с.л. лимонов сок

Почистете и измийте праза и го нарежете на парчета с дебелина около 1,5 см. Оставете да кисне в топла вода за 5 до 10 минути, отцедете и изхвърлете водата.
В тиган (да не е от алуминий) смесете праза с доматите, бульона, лука, целината, магданоза, мащерката или ригана, мазнината, солта и пипера. Оставете да къкри докато продуктите омекнат (около 20 минути). Прибавете лимоновия сок в последните 5 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft