Празеник с козе сирене

вход през zajenata.bg
Празеник с козе сирене
admin
Добавена от: admin
7764
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 с.л. масло 

2 с.л. зехтин

3 големи стръка праз (само бялата и светлозелена част), разполовени по дължина  и нарязани по диагонал на парчета около 1-1,5 см. 

сол за праза

6 големи яйца

½ ч.л. сол (за яйцата)

черен пипер

1 ч.л. нарязана прясна мащерка

85 гр. козе сирене, натрошено

Загрейте фурната на 175 градуса и сложете решетката в средата й. Загрейте 2 с.л. масло и 1 с.л. зехтин на умерен огън в голям тиган с незалепващо дъно (подходящ за фурна).  Сложете вътре праза и поръсете със сол. Гответе, бъркайки често, за около 6 минути. Празът ще омекне и ще започне да покафенява леко. Извадете го от тигана в чиния и оставете да се охлади леко.

Разбийте яйцата с ½ ч.л. сол. Прибавете и малко черен пипер. Объркайте яйцето с праза, мащерката и козето сирене. 

Сложете останалата 1 с.л. масло и 1 с.л. зехтин в тигана и загрейте на умерен огън. Щом се разтопи маслото, излейте цялата мазнина в сместа с яйцето и праза. Разтърсете тигана леко,  за да се разпредели празът равномерно.  Гответе за около 5 минути, докато яйцата започнат да се стягат по края на тигана.  

Сложете тигана в загрятата фурна и го изпечете за около 5 минути. Центърът на празеника трябва да е втвърден, щом е изпечен. Извадете от фурната и оставете да отдъхне 2 минути, преди да поднесете. Може да сервирате ястието топло или на стайна температура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft