Празнични блини с хайвер

вход през zajenata.bg
Празнични блини с хайвер
admin
Добавена от: admin
8192
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. пшеничено брашно
олио или несолена сланина за пържене
2-3 с.л. хайвер
1 с.л. сол
2 с.л. захар
50 г мая
6 жълтъка
200 г. краве масло
1 1/2 ч.ч. гъст каймак или сметана
4 ч.ч. прясно мляко
масло за намазване 

Маята се размива с 3 чаши хладко прясно мляко, а след това постепенно се прибавят 3 чаши брашно. Така получената закваска се замесва в дървен или емайлиран съд, като се има предвид, че обемът на тестото се увеличава 2–3 пъти.
Съдът се поставя на топло, покрит с кърпа. Ако шупва бързо, трябва да се разбърква с лъжица и да се премести на по-хладно. Когато обемът на тестото се увеличи 2–3 пъти, се добавят останалото брашно, солта, жълтъците, каймакът, разтопеното краве масло, захарта и отново се оставя на топло. След като тестото шупне за втори път, то е готово за пържене.
От него се оформят блини, които се пържат в малки нагорещени тигани, намазани с олио или несолена сланина. Когато блината почервенее от едната страна (долната), а от другата се покрие с мехурчета, се обръща с лопатка. Готовите блини се нареждат една върху друга, намазани с краве масло, и се оставят на топло.
Сервират се с хайвер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft