Празнични пилешки руладини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Празнични пилешки руладини
Празнични пилешки руладини
admin
Добавена от: admin
29427
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 1 порция:
1 бр. пилешки гърди
2 ивички бекон/прошуто/шунка
сирене Проволоне/швейцарско сирене
1/2 глава лук (нарязана и запържена до карамелизиране)
1/2 чаша гъби (нарязани и запържени до карамелизиране)
1/2 чаша брашно
сол и черен пипер на вкус
прозрачно фолио
3 бр. брюкселско зеле
4 стръка аспержи
1/2 ч.л. счукан чесън
1 ч.л. масло
къри/сол/черен пипер
1 чаша ягоди (нарязани на малки парченца)
1/2 чаша манго (на кубчета)
1/4 чаша захар
1/2 чаша балсамов оцет
1/2 чаша ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус

Сложете пилешките гърди между 2 листа фолио или в прозрачен плик (предварително намокрен). С чук за месо изтънете пилешкото, като го удряте под ъгъл, за да не се разкъса. Щом гърдите са изтънени, подправете със сол и черен пипер. Напълнете ги с нарязания бекон, сиренето, гъбите и лука, както и с малко накълцан босилек. Завийте гърдите на руло с помощта на фолиото и сварете в бавно къкреща вода за 20-тина минути. След като изтекат 20-те минути, извадете рулото и го сложете в ледена баня. Щом изстине напълно, смесете брашното със солта и пипера. Извадете рулото от фолиото, оваляйте го в брашното и сложете в тиган със загрято предварително олио. Запържете до зачервяване от всички страни. След това прехвърлете в огнеупорна тавичка и запечете във фурната за 15 минути на 175 градуса. Нарежете запеченото руло на кръгчета под ъгъл.
Нарежете брюкселското зеле и аспержите на малки парченца. Сложете в тиган масло и счукания чесън, оставете го да се запържи за 2 минути, след което прибавете нарязаните зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете захарта и 1 чаша вода в тиган и бъркайте, докато захарта се разтопи. Прибавете ягодите и мангото и бъркайки ги намачкайте. Варете 10-тина минути, така че да се получи нещо като течен конфитюр. Оставете да изстине. В тиган за сос сложете 1 ч.л. зехтин и прибавете половината от нарязания лук. Оставете го да се запържи, добавете балсамовия оцет и ябълковия оцет и варете, докато течността се редуцира с 1/3. Прибавете с бъркане ягодовата смес. Оставете соса да къкри 5 минути - до готовност.
Поднесете пилешките руладини залети със соса и със задушените брюкселско зеле и аспержи. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft