Превкусна торта с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Превкусна торта с ябълки
Превкусна торта с ябълки
admin
Добавена от: admin
25700
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. брашно
250 гр. кафява захар
3 чаени лъжички канела
280 гр. масло (нарязано на кубчета)
1,3 кг есенни ябълки (сочни и кисели)
100 гр. захар
2 супени лъжици царевично нишесте
Пудра захар (по желание)

В блендер сложете брашното, кафявата захар и две супени лъжици канела. Смелете сместа, докато съставките се обединят. Добавете и кубчетата масло и продължете да смилате, докато на повърхността започнат да излизат малки мехурчета.
Част от сместа изсипете във форма с  пръстен, така че да можете да отворите страните след изпичането. Останалата част от сместа поставете в купа със среден размер. И купата и формата оставете в хладилника да се охладят, най-малко 20 минути. Междувременно загрейте фурната на 180˚.
Обелете ябълките, разрежете през средата, почистете и нарежете на филийки.
Извадете формата и купата от хладилника. Формата поставете върху тава за печене, покрита с алуминиево фолио. Ако нямате форма, можете да използвате и обикновена кръгла тава, покрита с хартия за печене.
Нарязаните ябълки поставете в купа и поръсете със захарта, нишестето и 1 чаена лъжичка канела, след което добре объркайте с всички съставки. След като ябълките започнат да попиват захарта, внимателно започнете да ги подреждате върху сместа от формата, готова за печене. Както поставяте парчетата ябълки, лесно натискайте и поставете колкото може повече. Може да не се наложи да използвате всички ябълки, но поставете достатъчно, оставяйки място за още един слой от сместа. След това излейте останалата смес от купата върху ябълките.
Поставете формата във фурната и печете около 1 час и 15 минути, докато тестото получи златист цвят. Извадете от фурната, с нож минете по краищата на формата и изчакайте тортата да изстине напълно.

При сервиране нарежете на тортата на парчета и върху всяко от парчетата наръсете пудра захар по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft