Превърнете обикновените кюфтета в истински шедьовър! Пъхнете ги между парчета лук и увийте в......
1 Юли 2016
7243
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това определено си заслужава потенето над барбекюто в жегите! Отнема само няколко минути, а когато въздухът се изпълни с неустоимия аромат, идващ от скарата, всички ще се струпат около вас.
За 4 порции вкусен пълнен лук ще ви трябват:
- 4 големи глави лук
- 5 гъби , нарязани на кубчета
- 3 супени лъжици нарязан магданоз
- 1 кг смляно говеждо месо
- 1 чаена лъжичка кетчуп
- 3 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица тръстикова захар
- 3 супени лъжици барбекю сос
- 3 супени лъжици галета
- 20 резена бекон
- Разделете всяка глава лук в центъра и махнете вътрешните слоеве, като отделите 2-те най-крайни парчета настрана. Направете това четири пъти, така че да получите 8 външни парчета.
- Нарежете на малки парчета останалия лук и гъбите. Добавете тези две съставки заедно с всички останали (с изключение на бекона) в мляното говеждо месо. Объркайте добре
- Оформете от каймата четири равни по големина топки.
- Внимателно поставете всяко кюфте между два слоя лук, така че да го обвият напълно.
- Накрая увийте напълнения лук в резени бекон.
Помогнете си с клечки за зъби!
Готови са за скарата, но внимавайте да не ги поставите директно върху дървените въглища. Намажете с малко барбекю сос! Изпечете лука за около 40 минути и точно преди сервиране го поставете директно върху въглищата, за да стане беконът супер хрупкав!
Разнообразете следващото барбекю с приятели с тази гениална рецепта! Вашите гости със сигурност ще бъдат впечатлени. Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари