Пролетен обяд: салата с ориз и риба тон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Пролетен обяд: салата с ориз и риба тон
Пролетен обяд: салата с ориз и риба тон
admin
Добавена от: admin
26811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

900 гр. сварен, изстинал ориз
400 гр. отцедени парчета риба тон 
200 гр. замразен грах 
1 червена чушка
100 гр. черни маслини без костилка 
1 супена лъжица копър 
половин връзка магданоз 
4 супени лъжици майонеза (лека)
сокът от един лимон 
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжички сол

Смесете рибата тон с ориза. Сварете граха 10 минути във вряща вода, отцедете и добавете към ориза. Чушката нарежете на малки кубчета, а маслините - на тънки кръгчета. Магданоза също нарежете ситно. Прибавете всички съставки при ориза. Смесете майонезата с лимоновия сок, солта и зехтина, след което ги добавете при ориза и разбъркайте добре. 
Тази салата е подходяща за всички, които внимават за линията си. По желание може да добавите към нея и варени яйца, кисели краставички, домати, царевица или подправки на вкус. 


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft