Пролетна чорба с великденски яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Пролетна чорба с великденски яйца
Пролетна чорба с великденски яйца
admin
Добавена от: admin
10315
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300г коприва (спанак)
4- 5 стръка пресен лук
1 домат
1 морков
4 великденски яйца
2ч.ч. настъргано сирене
1/2ч.л. сол
1с.л. краве масло
4- 5 стръка копър

Копривата се измива листо по листо. Стръковете лук се почистват. Листата коприва се отцеждат от водата и се режат на ситно. Зеленият лук се измива и реже на колелца. Доматът се почиства и стърже на ренде. Морковът се бели, измива и реже на кръгчета с къдраво ножче. В тенджера се слагат зеленчуците, без доматеният сок. Налива се 5- 6ч.ч. вода. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Когато заври, се намалява степента на котлона. След около 30 минути варене се добавят доматите, 1/2ч.л. сол и 1с.л. краве масло. Супата се вари още 30- 40 минути. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър. Добавят се стърготините сирене и великденските яйца, също настъргани на ренде. Разбърква се много добре. Поднася се топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft