Пролетни гъбки с лук и чесън

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пролетни гъбки с лук и чесън
Пролетни гъбки с лук и чесън
admin
Добавена от: admin
39661
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр гъби печурки
2 с.л. зехтин
смлян черен пипер на вкус
щипка сол
100 мл вода

2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
няколко стръка магданоз
2-3 стръка копър

Гъбите се измиват добре. Почистват се пънчетата (само основата, ако се налага) и се нарязват на парчета. В тава за печене се поставят гъбите и се поливат с мазнината и водата, поръсват се с подправките – сол и смлян черен пипер на вкус и се слагат да се пекат на средна фурна на 220 градуса. Разбъркват се - готови са след около 30 мин.
Зеленият лук и чесън се нарязват на ситно и се смесват с изпечените гъби. Ястието се поръсва се с нарязан магданоз и копър и се поднася с резени лимон или заквасена сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft