Лесни рецепти за пудинг

вход през zajenata.bg
302385

Пудинг с ябълки и фиде

за една доза: 1 кг ябълки, 2-3 супени лъжици бяло вино, 6 супени лъжици кристална захар, 250 гр фиде, 1-2 супени лъжици стафиди, 1 супена лъжица счукани орехови ядки, 2 чаени чаши прясно мляко, 2 яйца, 1 пакетче ванилия, 1/2 чаена лъжичка канела, 1 щипка настъргана кора от лимон, 2 супени лъжици галета, 1/4 пакетче (30 гр) прясно масло, 1 щипка сол.

 Ябълките се обелват, разрязват се на четвъртинки, почистват се от семенната част, поръсват се с виното и 4 с.л. захар и се задушават десетина минути, след което се пасират и се размесват със стафидите, канелата и ореховите ядки. Фидето се сварява в подсолена вода, изсипва се в цедка, за да се отцеди, и се разбърква с 1/2 от маслото. В намазана с масло и поръсена с галета форма се изсипва 1/2 от фидето и се покрива с ябълковото пюре. Разстила се отгоре останалата 1/2 от фидето и се залива със смес от разбитите мляко и яйца, останалата захар (2 с.л.), лимоновата кора и ванилията. Отгоре се поръсва галета и се слагат парченца от останалото масло. Пудингът се пече в силно загрята фурна (220-250 С) до златистокафяво.
Поднася се със сладък винен или конячен сос (ром) или със сироп по избор.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft