Лесни рецепти за пудинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пудинг със сладко от кайсии
302384

Пудинг със сладко от кайсии

за една доза: 250 гр булгур, 1/2 пакетче прясно масло, 1/2 чаена чаша пудра захар, 3 яйца, настърганата кора от 1/2 лимон, 250 гр диетична извара, 1-2 супени лъжици сметана или прясно мляко, 120 гр сладко от кайсии (само плодът).

 Булгурът се счуква в хаван (да стане почти на брашно), залива се с вода и се оставя да престои 10-12 часа. Маслото се разбива със захарта и жълтъците и към тях се прибавят лимоновата кора, изварата и накиснатият булгур. Сместа се разбърква добре и ако е необходимо, се добавя сметаната или прясното мляко. Накрая се примесват внимателно разбитите с щипка сол белтъци. В намазаната с масло форма се излива 1/2 от сместа. Отгоре се нареждат отцдените от сиропа кайсии и се заливат с останалата 1/2 от сместа. Пудингът се пече 45 минути в умерена фурна (180-200 С), оставя се да изстине и тогава се изважда в подходящо блюдо. Поднася се със сироп по избор.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft