Пухкав и нежен - кекс с белтъци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Пухкав и нежен - кекс с белтъци
Пухкав и нежен - кекс с белтъци
admin
Добавена от: admin
22884
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 белтъка от средно големи яйца
250 грама захар
1 супена лъжица царевично брашно
160 грама бяло брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 ванилова захар
100 грама разтопено масло
100 грама стафиди

Ако наскоро сте приготвяли торта, майонеза или крем с жълтъци, а ви е омръзнало от останалите белтъци винаги да правите целувки, тази рецепта е точно за вас! 
Бърз, евтин и невероятно мек и вкусен сладкиш. Най-важното е, че няма никакъв вкус или аромат на белтъци въпреки голямото им количество.

Разбийте белтъците, като постепенно добавяте захарта с ваниловата захар, докато получите кремообразна текстура. 
Смесете бялото, царевичното брашно и бакпулвера, и ги добавете в сместа с белтъци, като разбърквате внимателно с шпатула. 
Най-накрая добавете разтопеното и охладено масло, разбъркайте и прибавете стафидите и кората от лимон. 
Пече се задължително в намазнена кексова форма на 180 градуса. 
Проверете дали кексът е изпечен със суха клечка. За печенето са необходими около 30 минути. 
Отгоре го поръсете с пудра захар и поднесете. 
Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft