Пухкава баница с кайма, гъби и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пухкава баница с кайма, гъби и кашкавал
Пухкава баница с кайма, гъби и кашкавал
admin
Добавена от: admin
154265
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400-500 г кори за баница
250 г гъби
250 г кайма
125 г масло
олио
черен пипер, сол
150 г кашкавал
1 глава лук
5-6 с.л. домати от консерва
За заливката:
4 бр. яйца
250 мл газирана вода
мак
или сусам за поръсване

Гъбите се нарязват на едро и се задушават в част от маслото. Лукът се нарязва на дребно и се запържва в малко олио, добавят се каймата, доматите и подправките. След като стане готово се добавят гъбите. Оставят се да се задушат заедно за 3-4 минути и се свалят от огъня. Корите се делят на 3 части. В намазана с олио тава се слага първата част от корите, върху нея се поставя 1/2 от плънката. Върху нея се поръсва 1/2 от настъргания кашкавал. Върху него се поставя втората част от корите и се изсипва втората част от плънката, която отново се поръсва останалия кашкавал. Поставя се третата част от корите. От яйцата и газираната вода се приготвя заливка, която се изсипва върху баницата. Върху нея се подреждат няколко парченца масло и се наръсва с мак или сусам. Пече се на умерена фурна до готовност.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft