Пълнен солен венец

вход през zajenata.bg
Пълнен солен венец
admin
Добавена от: admin
9492
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
350 гр. брашно
1/4 кубче прясна мая
1 белтък
150 мл прясно мляко
50 гр. масло
1/2 чаена лъжичка сол
щипка захар
Плънка:
1 тиквичка
200 гр. моцарела от биволско мляко (може и обикновена)
1/2 чаена лъжичка куркума
За намазване:
1 жълтък
За поръсване - сусам и ленено семе

От съставките за тестото омесете средно меко тесто и го оставете да втаса. 
След това го разточете на правоъгълна кора. 
В едната половина на кората нанесете настърганата тиквичка, парчетата моцарела и куркумата. 


Другата част от кората разрежете на вертикални ленти. 
Увийте кората на руло, започвайки от частта, където е плънката. 


Навитото руло поставете във форма за кекс с дупка (предварително назамнена), намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам и ленено семе.

Печете на 200 градуса около 25-30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft