Пълнена риба

вход през zajenata.bg
Пълнена риба
admin
Добавена от: admin
20675
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 по-голяма пъстърва или шаран
2 връзки магдоноз
10 скилидки чесън
2 моркова
2 лимони (само сокът)
125 мл. бяло вино
на вкус - вегета, сол, черен пипер, олио

Рибата се посолява и оставя за 1 нощ в хладилника. Тавата се намазва с олио и малко вода. Рибата се слага в тавата и се правят няколко разреза по дължина - във всеки се слага по малко вегета и лимонов сок.
Вътрешността на рибата се намазва първо с олио, след това с лимонов сок и вегета и се пълни със ситно нарязан магданоз, нарязани морков и чесън. Отново се слага лимонов сок, останалият магданоз, черен пипер на вкус и рибата се затваря добре около плънката (може с дървени пръчици).
Отгоре се залива с виното и във всеки надлъжен разрез се слага по малко чесън. Тавата се покрива с фолио и се пъха в загрята фурна за 1 час на 250 градуса. 
Като измине нужното време, фолиото се отстранява и рибата се допича още 30 минути, докато се зачерви. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft