Пълнена франзела с кайма и пресни зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Пълнена франзела с кайма и пресни зеленчуци
Пълнена франзела с кайма и пресни зеленчуци
admin
Добавена от: admin
22825
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 франзела
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
Плънка:
2 с.л. зехтин
1/2 глава лук, нарязана на ситно
1/2 червена чушка (на ситно)
1 малка тиква цигулка (нарязана на ситно)
1 тиквичка (на ситно)
450 g суха кайма
1 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
черен пипер на вкус
1 ч.л. подправка за кайма
1 с.л. нишесте (брашно)
85 гр. бяло сирене (Фета) - на малки кубчета
1 с.л. магданоз (накълцан на дребно)

Разрежете франзелата по дължина на две половини. Издълбайте средата и я нарежете на малки кубчета. Загрейте зехтина и маслото в тиган на среден огън. Добавете хлебните кубчета и ги изпържете до златисто. Извадете от тигана. Използвайки същия тиган, загрейте в него зехтина, добавете лука и го запържете до прозрачно. Прибавете и другите зеленчуци и ги задушете за още 2-3 минути, като разбърквате. Извадете зеленчуците от тигана и ги отделете настрана. Ако е необходимо, добавете няколко с.л. вода.
Запържете каймата в 1 с.л. зехтин, докато покафенее. Добавете солта, пипера и подправката за кайма и гответе още 5 минути. Прибавете зеленчуците към каймата и запържете всичко за още 5 минути. Прибавете нишестето (брашното), за да сгъстите соса.
Получената плънка разпределете с лъжица в издълбаните половинки франзела. Поръсете с магданоза и нарязаните кубчета сирене и поднесете топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft