Пълнени картофени крокети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени картофени крокети
Пълнени картофени крокети
admin
Добавена от: admin
21001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр картофи
5 с.л.брашно
3 яйца
5 с.л.галета
3 с.л.сирене или кашкавал
3-4 стръка магданоз
1/4 ч.л.сол
100 гр кайма
1 щипка кимион
1 малка глава лук
1/2 ч.ч. масло

Измитите картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се още топли и като изстинат се пасират или настъргват на ренде. Прибавят се половината брашно и галета, жълтъците, настърганото сирене (кашкавал), дребно нарязан магданоз и сол, ако е необходимо. Разбърква се добре и сместа се разстила върху намазана с растително масло маса с дебелина 1см. с помоща на ръцете, които се потапят в брашно и галета. Пластът се нарязва на квадрати и внимателно с помоща на нож всеки квадрат се отделя от масата. В средата му се поставя плънка от задушената в малко вода и мазнина кайма и дребно нарязан кромид лук и кимион. Загъва се и се оформя на малко кюфтенце, което се овалва в леко разбитите белтъци, след това в сместа от брашно и галета и се пържи в сгорещено олио. Поднасят се със свежа салата или млечен сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft