Пълнени картофи с кюфте - нещо по-така за най-претенциозните!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени картофи с кюфте - нещо по-така за най-претенциозните!
Пълнени картофи с кюфте - нещо по-така за най-претенциозните!
admin
Добавена от: admin
8568
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 кг картофи
За кюфтета:
400 гр. кайма
1 пакетче готов фикс за кюфтета
1 настъргана на дребно глава лук
галета 
За соса бешамел:
400 мл прясно мляко
40 гр. масло
2 супени лъжици олио
2 пълни супени лъжици брашно
Вегета, черен пипер, индийско орхче на вкус
настърган кашкавал и риган за поръсване

1. Смесваме всички съставки за кюфтетата, оформяме и пържим на грил тиган без олио (може и на скара, а може и в горещо олио). 

2. Сваряваме картофите, но внимаваме да не се преварят. Обелваме ги и в средата на всеки правим дупка, колкото да може да влезе едно кюфте. Подреждаме ги в намазнена тава. 
3. За Бешамела поставяме маслото да се разтопи на огъня, след което добавяме брашното. Разбъркваме, а ако е суха сместа, добавяме още масло. Прибавяме топлото мляко постепенно, при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. Накрая добавяме подправките. 
4. С Бешамела заливаме всеки картоф, след което върху него настъргваме кашкавал. 
5. Печем в предварително загрята фурна, докато почервенеят картофите или на вкус.

Забележка: 
Парчетата картофи, които сте издълбали от картофите, сложете в тавата около пълнените картофи. Ако останат и кюфтенца, подредете и тях наоколо, след което залейте всичко с Бешамел. 

Желателно е картофите да бъдат по-големи или поне със среден размер, за да може по-лесно да се издълбаят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft