Пълнени мидички с три вида сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Пълнени мидички с три вида сирене
Пълнени мидички с три вида сирене
admin
Добавена от: admin
8612
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката със сирена:
1 1/2 чаши сирене Рикота (или извара, прясно сирене)
1 1/4 чаши настърган Пармезан или Фотинела
1 препълнена чаша настъргана Моцарела
1/4 средна глава лук, нарязана на ситно
6 стръка пресен лук, ситно нарязани
1/4 чаша пресни листа риган, нарязани ситно
1/4 чаша пресни листа босилек, нарязани ситно
1 скилидка чесън, счукана
сол и черен пипер на вкус
1 голямо яйце, леко разбито
За мидичките:
235 гр. макарони във формата на мидички (по-голям размер), сварени и охладени, така че да може да се работи с тях с ръце
1 буркан сос за спагети
1 чаша настъргана Моцарела

Разбъркайте всички продукти за плънката, освен яйцето, в голяма купа. Опитайте и подправете на вкус, след това добавете яйцето. Смесете добре и оставете настрана.
Загрейте фурната на 190 градуса. Сварете макароните за около половината от посоченото на опаковката време, така че да са доста сурови. Измийте със студена вода и оставете настрана. Разнесете 1/3 от соса за спагети на дъното на тавичката. Напълнете всяка мидичка с 2 ч.л. от плънката със сирена и поставете върху соса. Продължете да пълните мидичките, докато сместа свърши. Покрийте мидичките с останалия сос и поръсете с моцарелата. Запечете за 20-25 минути, докато се сгорещи, а сиренето се разтопи.
Поднесете с хрупкав хляб и прясна салата.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft