Пълнени панирани маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пълнени панирани маслини
Пълнени панирани маслини
admin
Добавена от: admin
20247
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

40 големи зелени маслини без костилки
60 гр. накълцан на едро салам (луканков)
90 гр. смляно свинско месо
90 гр. смляно телешко месо
1 ч.л. запечени семена от копър
брашно
1 – 2 яйца, леко разбити
хлебни трохи
олио за пържене
кората от един лимон
2 ч.л. ситно нарязан розмарин
За соса Айоли:
1 жълтък
125 мл. зехтин
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. лимонов сок
1/2 скилидка чесън, счукана
морска сол на вкус
 

Сложете нарязания салам в кухненски робот и го смелете. Добавете смляното месо и разбивайте, докато стане на паста. Смесете с печеното семе от копър. Напълнете маслините със сместа с пош или шпри, а може и с малка лъжичка или клечица. Оваляйте напълнените маслини в брашното, след това в яйцето и накрая – в хлебните трохи. Изпържете ги в дълбок тиган или фритюрник до златисто, като ги обръщате, ако е необходимо. Отцедете върху домакинска хартия. Оваляйте в лимоновата кора и розмарина.
Поднесете със сос Айоли.
За соса: сложете яйцето в купа, заедно с горчицата и лимоновия сок. Бъркайки с домакинска тел, налейте зехтина на бавна равна струйка, докато всичко стане на еднородна смес. Разбъркайте с чесъна и морската сол. Може да добавите малко лимонова кора на вкус.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft