Пълнени тиквички с ориз и кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени тиквички с ориз и кайма
Пълнени тиквички с ориз и кайма
admin
Добавена от: admin
61190
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 малки тиквички с еднакъв размер

100 гр. олио

100 гр. лук

250 гр. мляно месо

80 гр. ориз

1 яйце

магданоз, черен пипер, сол

1 морков

2 до­ма­та

1 супена лъжица червен пипер

200 мл бульон

Тиквичките се разрязват на 2 по дължина и с лъжичка се издълбава вътрешността. Пълнят се със смес, приготвена от каймата, ориза и подправките и се подреждат в емайлиран съд. Поръсват се с домати, нарязани на кубчета, и ситно настъргани моркови. След това се заливат с бульон или вода и се пекат 30 минути във фурната. Накрая се покриват със заливката и отново се връщат във фурната за още 15 минути на средна температура.

Приготвяне на сместа за плънката: Ситно нарязаният лук се запържва в олиото. Към него се добавя каймата и заедно се задушават. Прибавя се почистеният и измит ориз, сол на вкус, черен пипер и малко бульон, и накрая сместа се оставя да се задушава. Когато месото е полуомекнало, се добавят нарязаният магданоз и яйцето.

Приготвяне на заливката: От 20 грама олио и една супена лъжица брашно и червен пипер се прави запръжка. Запръжата се залива с бульона, оставя се да поври, докато се посгъсти, и с нея се залива ястието.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft