Пълнени чушки с кайма и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени чушки с кайма и тиквички
Пълнени чушки с кайма и тиквички
admin
Добавена от: admin
18284
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 средно големи чушки
400 гр. мляно месо
200 гр. ориз
1 средно голяма тиквичка
1 яйце
2 глави лук
1/2 с.л. шарена сол
1 супена лъжица червен пипер
1500 мл вода
малко риган, черен пипер и подправки на вкус
магданоз
За запръжката:
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица червен пипер
малко олио за пържене

Измийте хубаво чушките, махнете дръжките и семето. Нарежете ситно лука и го сложете в тиган с малко олио. Тиквичката настържете и добавете и нея да се запържи с лука. Запържете каймата десетина минути на слаб огън. Ориза, предварително почистен и измит, добавете в сместа и запържете и него. Дръпнете готовата смес настрана и добавете червения пипер, шарената сол, ригана, магданоза, черен пипер и подправки по ваш вкус. След като объркате сместа добре, добавете едното яйце и отново хубаво разбъркайте. 
Напълнете всички чушки със сместа и върху отворите поръсете малко брашно, така че да не излиза плънката. Ако искате, може да затворите отворите с резени картоф, тиквички или домат. 
Сложете чушките в тавичка, налейте около литър и половина вода. Покрийте с фолио и печете един час на 200 градуса. 
В тиган за пържене сипете малко олио и добавете две супени лъжици брашно. Запържете за кратко и добавете червения пипер. Извадете тавата с чушките, залейте със запръжката и запечете за още половин час. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft