Пълнено пиле в гърне с гъбки и бира

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнено пиле в гърне с гъбки и бира
Пълнено пиле в гърне с гъбки и бира
admin
Добавена от: admin
110486
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилето се маринова със смес от куркума, джинджифил, соев сос, чесън на прах (количествата са на вкус) и престоява в маринатата няколко часа. Както е цяло, се запържва от всички страни в олио, докато кожичката промени цвета си. После се пълни с предварително приготвената плънка: оризът се запържва със зелен лук, малко гъби и черен пипер. Пилето се слага в глинен съд. Около него се нареждат парчета картофи и гъби и всичко се подправя с черен пипер и магданоз. Залива се с бира и мазнина (масло). Пече се поне час и половина на слаба фурна. При готовност на пилето се маха капакът на гърнето, за да се запече и отгоре - още около 15 мин.

Автор
Галина Павлева, Горна Оряховица
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft