Пълнено свинско със спанак и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено свинско със спанак и сирене
Пълнено свинско със спанак и сирене
admin
Добавена от: admin
17109
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 скилидки чесън
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. прясно смлян пипер
5 бр. сушени домати
1 пакет замразен спанак
1/4 чаша натрошено сирене фета
3 с. л. крема сирене
1/2 ч. л. настъргана кора от лимон
4 бр. свински котлети
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. Дижонска горчица
1/4 ч. л. сушен риган

Фурната се загрява предварително.
Голям незалепващ тиган се загрява на котлона и в него със съвсем малко зехтин се сотират две скилидки от чесъна за около минута. Добавя се 1/4 ч. л. сол и 1/8 ч.л.пипер. Следват доматите и спанакът. Сотирането продължава, докато повечето влага се изпари. Тиганът се отстранява от огъня и в него се добавят сиренето и лимоновата кора.
В най-дебелата част на всеки котлет се прави разрез с остър нож. Във всеки оформен по този начи джоб се слага по 1/4 от приготвената спаначена плънка. Останалите сол и пипер се поръсват върху пълнените свински котлети.Подреждат се в тавичка и се намазват с половината от сместа, приготвена от останалите две скилидки чесън, лимоновия сок, Дижонската горчица и сушения риган. Котлетите се запичат за 6 минути, след което се обръщат и отново се намазват с остатъка от сместа. Пекат се докато станат готови.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft