Пролетни ястия със спанак и коприва

вход през zajenata.bg
258527

Пюре от коприва

* 1 кг и 250 г коприва
* 125 г краве масло
* 50 г брашно
* 300 мл прясно мляко
* 100 мл отвара от коприва или вода


сол
чесън
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Копривата се почиства и измива.
• Отцеждат се от водата, след което се пасира.
• В част от маслото се изпържва брашното.
• Добавя се копривата, пържи се малко и се разрежда с отварата от копривата и прясното мляко.
• Пюрето се вари 10-15 минути.
• Подправя се със сол, черен пипер и малко счукан чесън.
• Пюрето от коприва преди поднасянето се залива с препържено масло.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft