Разтапящо нежни масленки с ванилия и мармалад - като от едно време

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Разтапящо нежни масленки с ванилия и мармалад - като от едно време
Разтапящо нежни масленки с ванилия и мармалад - като от едно време
admin
Добавена от: admin
143582
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. масло

500 гр. брашно

1 жълтък

1 цяло яйце

4 супени лъжици захар

сокът от един лимон

Други съставки:

1 разбит белтък за намазване

орехи за поръсване

мармалад за слепване

пудра захар, смесена с ванилия

Нежни и топящи се в устата ванилови масленки като онези, които се приготвяха навремето във всеки дом по празниците. Ако ви липсва вкусът им, ето една лесна рецепта, с която да си ги приготвите сами:
Разбийте маслото, добавете яйцата, захарта и сокът от един лимон. Добавете брашното и омесете меко тесто. Разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см. С формичка или чашка изрежете от кората кръгчетата, всяко потопете в разбития на сняг белтък и поръсете с орехи. След това всяко кръгче прехвърлете в тава за печене, покрита с пекарска хартия. Печете масленките на 200 градуса, но внимавайте да останат бели! Изпечените кръгчета слепете две по две с мармалад на вкус и ги поръсете със смес от пудра захар и ванилия.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft