Ребърца на грил с круша и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ребърца на грил с круша и зеленчуци
Ребърца на грил с круша и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
10403
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свински гърди (не много тлъсти)

1 круша
1 ч.л. джинджифил
2-3 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. ракия
2 с.л. сусам
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед

2 круши
2 моркова
200 гр броколи
1 стрък праз лук

Скилидките чесън се нарязват на ситно и се пресоват. Добавят се подправките, зехтинът, ракията, соевият сос и медът. Разбърква се и се добавя настърганата на ренде круша. Сместа се пуска в блендера на пулс, за да се получи гъсто пюре. Свинските гърди се нарязват на ребърца, ако е необходимо част от мазнината се отделя. Намазват се с мазнината и се оставят да се мариноват за няколко часа в хладилника, загънати с тънко фолио.
Върху тавата на фурната се поставя скарата и се наливат около 200 мл вода. По този начин се получава скара, на която можем да приготвяме месо, като след това е много лесно за почистване. Върху скарата подреждаме свинските ребърца и включваме фурната на 200 градуса. Свинските ребърца се пекат така около 50 мин, като от време на време се обръщат. Когато са почти готови, се изваждат, намазват се с останалата марината и на скарата се подреждат нарязаните на парчета круши, моркови, броколи (накъсано цветчета) и нарязана на пръчки бяла част на праз лука. Когато ребърцата са готови се изваждат и се сервират с запчената гарнитура. Поднасят се с червено вино.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft