Реване рецепти

вход през zajenata.bg
442339

Реване с портокалов сок

170 г пудра захар, 200 г брашно , 3 яйца, щипка сол, 1 пакетче бакпулвер, 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица прясно мляко , 2 ванилии, сок от 4 портокала, 3 супени лъжици пудра захар, 1 чашка ликьор

Приготвяне:

Жълтъците се разбъркват със захарта и ванилиите. Прибавят се бакпулверът, олиото, млякото и брашното. Белтъците се разбиват отделно на гъст сняг със солта и се прибавят към тестото. Малка тортена формичка се намазва обилно с масло и в нея се излива тестото. Пече се в гореща фурна (200 °С) 20 мин.
През това време на слаб огън се приготвя сироп от портокаловия сок и 3 супени лъжици пудра захар. Снема се от огъня и се прибавя ликьорът.
Опеченото тесто се обръща в чиния, за да се отлепи от тавичката. Слага се отново в нея и се напоява със сиропа. Изважда се от тавичката в момента на сервирането.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft