Реването на баба Васка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Реването на баба Васка
Реването на баба Васка
admin
Добавена от: admin
6352
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
10 яйца
10 супени лъжици захар
8 супени лъжици брашно
10 супени лъжици грис
1 чаена лъжичка бакпулвер
Сироп:
1 кг захар
вода, колкото да покрие захарта
сокът от един лимон
1 опаковка (10 гр.) ванилова захар

Жълтъците се разбиват със захарта, докато тя хубаво се разтопи. Белтъците се разбиват отделно на гъста пяна. 
Смесват се двете смеси, добавят се сухите съставки и се разбърква с шпатула, така че хубаво да се изравни сместа. Разбърквайте отдолу нагоре, бавно и внимателно. 

Готовата смес изсипете в тава и печете на 180 градуса 20-тина минути, зависи от фурната. Тестото трябва да получи карамелен цвят и да се надигне почти двойно. Оставете тестото да се охлади хубаво, а след това го нарежете на парчета с размер и форма по желание. 
За сиропа поставете захарта в съда, в който ще се вари. Залейте я с вода, колкото да покрие захарта, и оставете да поври няколко минути. 

Ако искате, можете да добавите ванилова захар и лимонов сок, но когато сиропът се поохлади.

Изстиналото тесто залейте с хладък (топъл, но не горещ) сироп и го оставете да попие хубаво, най-добре през нощта.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft