Рецепта за капама в гювече

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Рецепта за капама в гювече
Рецепта за капама в гювече
admin
Добавена от: admin
58164
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

поне 3 вида месо:
свинско (500 гр)
телешко (500 гр)
пилешко (500 гр)
1 кисела зелка
1 ч.ч. ориз
400 гр наденица
черен пипер, червен пипер и сол на вкус
готово тесто за запечатване на гювечето
по желание - 1 малка чаша червено вино


В голям гювеч или няколко по-малки гювечета наредете пласт кисело зеле (предварително 
нарязано на ситно) и го подправете с червен пипер, черен пипер и евентуално друга подправка на вкус. Отгоре покрийте с пласт ориз и подредете нарязаното на парчета свинско месо. Покрийте с още един ред 
кисело зеле, посолете го с червен и черен пипер и покрийте с пласт от ориза. Наредете върху ориза втори вид месо (телешко на хапки) и продължете с пласт зеле и пласт ориз. Покрийте с ред от пилешкото и завършете с кисело зеле. Най-отгоре подредете парчета наденица. Поставете капака на гювеча (гювечетата) и запечатайте ръба с тестото. Сложете капамата във фурната и печете на бавен огън поне 4 часа.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft