Рецептата, заради която детето прояде пилешко: Тексаски крилца на фурна с изумителна коричка....
24 Август 2016
93092
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много домакини предпочитат да пекат пилето вместо да го пържат в тигана, защото този метод на готвене е много по-бърз и по-икономичен. Но така коричката почти никога не става достатъчно хрупкава.
За щастие, има един трик, с който крилцата или всяка друга част на пилешкото ще станат хрупкави отвън и сочни отвътре - даже и на фурна. Трябва само да добавите в маринатата малко бакпулвер: той ще изсуши пилето и ще придаде на кожата му онзи златист цвят.
Продукти:
1 кг пилешки крилца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л.
червен пипер
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. мед
1/4 чаша лют сос
1/4 чаша соев сос
1 с.л. оцет
Приготвяне:
- Измийте крилцата, подсушете ги, поръсете със смес от сол, бакпулвер и червен пипер. Оставете ги да престоят така 20 минути.
- Върху тавичка поставете скара или решетка и я покрийте с хартия за печене. Подредете отгоре крилата.
- Пъхнете тавата в предварително загрята на 210 градуса фурна за 30 минути.
- Обърнете крилцата и ги залейте с глазурата. За приготвянето ѝ смесете меда, соевия сос и оцета (9%). Пъхнете ги във фурната за още 10 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари