Рецептата, заради която детето прояде пилешко: Тексаски крилца на фурна с изумителна коричка. Тайната е в соса!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата, заради която детето прояде пилешко: Тексаски крилца на фурна с изумителна коричка. Тайната е в соса!
Рецептата, заради която детето прояде пилешко: Тексаски крилца на фурна с изумителна коричка....
93092
Рецептата, заради която детето прояде пилешко: Тексаски крилца на фурна с изумителна коричка. Тайната е в соса!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини предпочитат да пекат пилето вместо да го пържат в тигана, защото този метод на готвене е много по-бърз и по-икономичен. Но така коричката почти никога не става достатъчно хрупкава.

За щастие, има един трик, с който крилцата или всяка друга част на пилешкото ще станат хрупкави отвън и сочни отвътре - даже и на фурна. Трябва само да добавите в маринатата малко бакпулвер: той ще изсуши пилето и ще придаде на кожата му онзи златист цвят.

Продукти:

1 кг пилешки крилца

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л.

червен пипер

2 ч.л. бакпулвер

2 с.л. мед

1/4 чаша лют сос

1/4 чаша соев сос

1 с.л. оцет

Приготвяне:

  1. Измийте крилцата, подсушете ги, поръсете със смес от сол, бакпулвер и червен пипер. Оставете ги да престоят така 20 минути.
  2. Върху тавичка поставете скара или решетка и я покрийте с хартия за печене. Подредете отгоре крилата.
  3. Пъхнете тавата в предварително загрята на 210 градуса фурна за 30 минути.
  4. Обърнете крилцата и ги залейте с глазурата. За приготвянето ѝ смесете меда, соевия сос и оцета (9%). Пъхнете ги във фурната за още 10 минути.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft