Рибен омлет

вход през zajenata.bg
Рибен омлет
admin
Добавена от: admin
6552
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

175 г пушена риба филе (треска, бяла риба)
4 яйца
50 г масло
175 мл сметана
40 г настъргано чедър сирене
черен пипер
пресен магданоз, пресен лук - за декорация 

Рибеното филе се почиства внимателно от кожата и костите, след което се накъсва на дребно. В малък тиган се разтопява маслото, заедно с с 60 мл (4 с.л.) сметана. Прибавя се рибата и се разбърква внимателно. Покрива се с капак и се оставя да изстине. В отделен съд се разбиват 4-те жълтъка с 15 мл сметана. Прибавя се черният пипер и сместа се изсипва върху задушената риба в тигана. Отделно в дълбок съд се разбиват белтъците и внимателно се изсипват върху рибената смес. В отделна паничка се смесват чедър сиренето и останалата сметана.
В по-голям тиган се разтопява останалото масло и се прибавя така получената смес от риба на три слоя. Пържи се до получаване на кафява коричка отдолу. Прибавя се чедър сиренето и омлетът се слага да се запече във фурната, докато сиренето се разтопи и образува мехури. Готовият омлет се поднася топъл, гарниран с пресен магданоз или нарязан пресен лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft